Geschiedenis Franke Tweewielers

Franke Tweewielers is een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar ervaring heeft in de tweewielerbranche.

Bart Franke sr. begon als 17 jarige jongen bij de firma Klok als manusje van alles. Dit alles was begonnen waar ons huidige pand staat. Hier werden fietsen en bromfietsen verhuurd en verkocht. Hier hebben we het over de jaren 50-60!

Na een paar jaar als knecht te hebben gewerkt werd het tijd om een eigen zaak te beginnen. Een pand werd al snel gevonden in het Drentse plaatsje Vries. Hier werden door hem zowel fietsen als bromfietsen verkocht.

Na een lange periode gevestigd te zijn in Vries kreeg dhr. Franke te horen dat het pand aan de Groningerstraat in Assen vrij kwam. Hierop werd dus de gehele zaak verhuisd naar Assen. Hier zijn wij nog steeds gevestigd!

Hier werd overgegaan op alleen de verkoop van fietsen. Doordat het steeds drukker werd in de zaak is was er toen vraag naar personeel en toen was Bart jr. er in 1987 bij gehaald.
Hij had toen al ruime ervaring in de auto en motorwereld.

Na een aantal jaren met z'n tweeën te hebben gewerkt was er wederom vraag naar extra personeel, de drukte nam toe. Toen is de jongste telg (Robert) van de familie erbij gekomen om het team te versterken.

Nadat het pand aan de Groningerstraat 100 jaar weer en wind had gezien werd het tijd voor een verbouwing.
Hierbij is de voorgevel zoveel mogenlijk in oude staat gerestaureerd. Hierdoor heeft het pand haar oude warme charme gehouden terwijl het toch goed was voor de bouwnormen van tegenwoordig.

Komt u gerust eens langs om een kijkje te nemen naar het pand of voor rijwieladvies. Ons team staat voor u klaar.